9v Suomessa !

Juuri 9v sitten, eli 29.3.2015. muutin Suomeen. Olen nyt jo tottunut Suomeen ja hyvin viihtynyt. Ehkä nuorena en miettinyt hyvin omaa tulevaisuuttani, koska nopeasti päätin naimisiin menoa suomalaisen miehen kanssa, vaikka en tiennyt yhtään mitään Suomesta. 😅 Toisaalta voin sanoa, että se oli paras päätös minun elämässäni. Koska sain ihanan perheen ja lapset, ja tykkään elämästäni Suomessa.


9 vuotta sitten, en tietenkään osannut yhtään suomenkieltä. En tiennyt mitään suomalaisesta kulttuurista. Silti ei ollut vaikeaa tottua suomalaiseen elämään, koska välillä tuntuu silleen, että suomalaisilla ja japanilaisilla on samankaltaisia luonteita ja kulttuuria. (On tietysti paljon eroja enemmän) 


Esimerkiksi kengät poistetaan päältä eteisessä. Japanissakaan ei käytetä kotona kenkiä ja en voi kuvitellakaan viihtyvän olohuoneessa ollessani kengät päällä. 


Japanilaisessa asunnossa yleensä on oma kylpyamme. Suomalaisessa asunnossa on sauna. Japaninkielessä on sana "hadaka no tsukiai", joka tarkoittaa, että ihmiset voivat jutella avoimesti yhdessä kylvyssä käydessä. Suomalaiset myöskin voivat jutella enemmän avoimesti saunassa, vaikka monet ovat yleensä ujot luonteeltaan.


Molemmissa kielissä myöskin tuntuu olevan yhdisteitä, esimerkiksi lausuminen on melkein samankaltaisia ja on samoja sanoja, mutta eri tarkoituksia. Esimerkki sika tarkoittaa japaninkielessä kauris, kani on rapu.


Tuntuu, että meissä on jotain samaa, mitä en osaa selittää. Se on yksi iso syy miksi olen viihtynyt hyvin Suomessa. 


Kiitos luit loppuun asti ❤️
Arigato matane!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit