Syömään! ...joko!?
Kiitos kun kävit blogissani! Olen Yuuka, Suomessa melkein 10v asuva japanilainen.
Moneen aikaan syöt illallista arkisin?
Ennen kuin minun pojan päiväkotihoitoa, anoppi hoiti hänet, koska aloitin töitä, kun poika oli 9kk ikäinen. Pääsin töistä kotiin klo1630, ja anoppi sanoi, "jauhelihakastike ja spagetti on valmista. Syödään yhdessä."
Minä sanoin vain "Oi ihanaa! kiitoksia." mutta ajatus oli silleen, että "joko!? kello on vasta puoli viisi!"
Japanissa yleensä syödään vasta kello 18-19 aikaan. Ainakin minun äitini on aina laittanut ruokaa siihen aikaan ja se oli rutiini. Suomessa teen ruokaa n. klo 17-18 aikaan. Sekin oli järkytys, että kerran anoppi on laittanut uunipuuroa "illallista" varten klo puoli viiteen aikaan ja minä ajattelin, että se olisi vain "välipalana" tarjottu, nii kysyin anopin edessä mieheltä ja pojilta mitä he haluaisivat syödä iltapalaa. Se oli ehkä pikkasen epäkohteliasta anopille 😅
Tästä keskustelin miehen kanssa ja hän löysi tällainen mielenkiintoinen kuvion.
https://www.reddit.com/r/2nordic4you/s/BpCXsePmlo
Eli tämän mukaan Suomessa syödään illallista 1630-1730 aikaan! 😱 (Toisaalta Espanjassa liian myöhään aikaan syödään 😱)
Mutta tässä keskustelussa pitää huomioida siihen, että syödäänkö päivällistä, vai ei. Japanissa yleensä syödään aamupalaa, lounasta, välipalaa ja illallista. Suomessa syödään niiden lisäksi päivällistä (vaikka ilta puuroa) ymmärtääkseni 🤔 mutta miten pysytyisin valmistaa ruokaa siihen aikaan, kun pääsen töistä kotiin klo1630!? 😂
Kyllä minua kiinnostaa, että minkälainen arki muilla suomalaisilla on!
Kiitos, kun luit loppuun asti ❤️
Arigato matane!
Meillä päivällisaika vaihtelee klo 16-18 välillä. Töiden jälkeen on usein nälkäinen, joten välipalan syönti silloin olisi hyvä ajatus. Sitten ei ole niin kiire valmistaa päivällistä. Japanilaisten ruoka-aika klo 18-19 on hyvä idea. Ei tule silloin naposteltua illalla niin paljon.
VastaaPoista