Meidän hitti dippi kastike
Oletko sinä huomannut, että on saatavilla paljon aasialaisia tuotteita kaupoista nykyaikana? Näyttää silleen, että aasialaiset ruoat ovat trendi Suomessa. Minä ostan tietysti japanilaisia tuotteita, mutta ostan myös muiden aasilaisten maiden tuotteita. On kiva välillä tutustua uuteen makuun. Viimein meidän hitti on korealainen dippi kastike, "Ssamjang".
Ssamjang on vähän tulinen maustetahna. Tätä käytetään Koreassa lihaa syödessä, eli pientä määrää laitetaan lihan päälle ja syödään sitä esim. kimuchin kanssa salaattilehdellä käärittynä.
Minun suosikki ssamjangin käyttötapa on syödä paistettujen grillipaprikan seassa. Paistan grillipaprikaa rasvassa ja lisään ripaus suolaa ja soijakastiketta, sitten vielä lopuksi katsuobushi, eli kuivatun tonnikalan suikale päälle. Laitan teelusikkallisen ssamjang lautaselle ja siitä otan syömäpuikoilla pientä määrää paprikan päälle yksitellen. Tietysti maistuu ilmankin katsuobushia.
Maku on hyvin simppeli, mutta on herkullista. Voisin syödä pussillisen grillipaprikan riisin kanssa. Pitää huomioida, ettei laiteta liikaa suolaa eikä soijakastiketta, muuten tulee liian suolaista. Tämä on helppo ja nopea ruoka. Laitan ajoittain arkipäivänä tätä ja lihaa/kalaa ja riisiä. Suosittelen kokeilla ssamjangin, varsinkin jos tykkäät tulisesta ruoasta 😋
Kiitos kun luit loppuun asti ❤️
Arigato matane!
Kommentit
Lähetä kommentti