Mitä suomalaiset syövät kun sairastavat?

Sunnuntain yöllä ennen nukkumaanmenoa, huomasin kurkun olevan kipeä. Minua pelotti. Seuraavana aamuna kuume oli noussut. Kova väsymys, yskä, päänsärky ja nuha. Ilmeisesti olen sairastunut kevät-flunssaan. 


Kun sairastan, tulee ikävää äidin tekemää ruokaa. Kun olen flunssassa, äitini teki usein riisipuuroa tai udon-nuudelia, eli vehnäjauhoista valmistettu japanilainen nuudeli. Ne ovat Japanissa yleisimmät ruoat, mitä syödään ollessa flunssassa, koska ovat ystävälliset mahalle ja helposti sulavat suolistossa. Japanilainen riisipuuro ei keitetä maidossa. Keitetään vedessä ja maustetaan suolalla. Miedosti suolalla maustettu riisipuuro tuntuu todella maukkaalta, kun on kuumetta. Ravintoaineet tuntuu sulavan hyvin ja lämmittävän kehoa.


Japanilaistyylinen riisipuuro Umeboshin kanssa


Olen miettinyt joskus, mitä suomalaiset syövät kun sairastavat. Olisiko puuro hyvä syödä, kuten Japanissa myös syödään, mutta sitten, mikä puuro? Riisi-, kaura-, manna-, ohra-, tai ruispuuro? Vai syövätkö suomalaiset ihan muita ruokia kuin puuroa? 🤔 Voisiko olla jogurtti, leipä, karjalanpiirakka, tai mämmi... Tai salmiakki!? 😳🤭


Mitä sinä syöt, kun sairastat? Tuleeko mieleen jotain tiettyä ruokaa, mitä kaipaat kun olet flunssassa?



Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 

Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 


Arigato matane!



Kommentit

  1. Minulle maistuu parhaiten näkkileipä herkkukurkulla ja kuuma mustaherukkamehu. Ei tiedä onko mitään sellaista ruokas, jota suomalaiset yleensä sairaana syö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei itselle koskaan tullut mieleen näkkileipä flunssassa ollessani! Marjamehu on varmaan hyvä ku saa siitä vitamiineja 🥰

      Poista
  2. Jos oon tosi kipeä, eikä mikään mene alas, juon mehukeittoa suoraan purkista. Jos taas oon kipeä, mutta pystyn vähän syömään, haluan semi tulista kanakeittoa. Kun taas alan tervehtyä haluan aina jauhelihakeittoa. Eli paljon menee keittoja 😂 Juomana taas täytyy olla Jaffaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto on kyllä hyvä syödä kun on flunssassa 😄❤️ suomalainen puolisoni myös sanoi, että hänkin sai usein Jaffaa äidiltään kun hän sairastuu. 😳

      Poista
  3. Meillä lapset halusivat Jaffaa ja makkarakeittoa, kun olivat kipeitä. Pääasia että saivat nesteitä ja vähän suolaa kuivumisen estoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko Jaffa Suomessa yleisin juoma, mitä juodaan ollessa flunssassa!? 😳🤭 No kyllä nestettä ja suolaa tarvitaan. 👍

      Poista
  4. Jaffaa minäkin sain pienenä kun olin kipeä. Ehkä siksi, kun siitä saa kuitenkin sokeria ja jotain energiaa pitää saada. Nykyään tosi kipeänä juon mustaherukkamehua ja jos jaksan syödä, syön keittoja. Kevyitä ruokia, joissa on vitamiineja. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun monet sanovat saavansa jaffaa kipeänä, niin tuli mieleen, että Japanissa on aika yleistä juoda urheilu juomaa kun on kipeänä. 🤔😄 Marjamehu on kyllä tosi hyvä idea ottaa kipeänä. Ei tullut mieleeni juoda marjamehukeittoa, koska Japanissa ei ole samankaltaisia tuotteita.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit