Japanilainen resepti -Tästä tofu-pihvistä tuli lasten suosikki!

 Vielä on paljon kirjoitettavaa kesälomareissusta, mutta tänään hypätään toiseen aiheeseen. Kirjoitan meidän uudesta suosikista tofupihvin reseptistä. 🥰


Japanissa syödään paljon tofua. Suomessa tofu voi olla tuttu enemmän vegaanille tarkoitettu "lihaa korvaava". tuotteena, mutta Japanissa syödään ihan arkiruokana, ja löytyy aika paljon hyviä tofun reseptejä. 


Tofu erotellaan kahteen tyyppiin. Yksi on 絹豆腐(kinu-dofu), eli silkien tofu. Se on pehmeää tofu kuin silkki, kuten nimessäkin kertoo. Toinen on 木綿豆腐(momen-dofu), eli suoraan käännettynä puuvilla tofu. Se on kovempaa tofu kuin silkien tofua. Minä itse tykkään enemmän silkien tofusta, koska se pehmeä suussa sulavaå maku on miellyttävä. 


Nykyaikana suomalaisista kaupoista löytyy helposti  tofua. Toki olen ostanut monenlaisia tofua, ja kokemuksen perusteella ajattelin, ettei löytyisi hyviä silkien tofua suomalaisista kaupoista. Joskus löysin hyvän, mutta se tuote loppui heti kaupan valikoimasta. Joskus ostin pehmeää Jalotofua, mutta se koostumus oli ihan nesteenmainen, ihan niin kuin juoma. Sen jälkeen en ostanut pitkään sitä tuotetta, mutta sattumalta minulla oli mahdollisuus kokeilla pehmeää Jalotofua uudestaan. Sitten huomasin, että se on ihan hyvä. pehmeä silkien tofu. Varmaan kun minulla oli huono onni silloin, kun ostin eka kerta sen. Jostain syystä se tofun rakenne oli rikki. 



Niin, minä olen tosi iloinen kun vihdoinkin löysin lempitofun, ja siitä tein tofupihvejä ja lapset tykkäsivät kovasti, erityisesti isompi poika. Hän halusi samaa seuraavana päivänä myöskin. 🥰 Se on hyvä juttu, koska tofupihvi on terveellinen ja helppo tehdä! Sen takia haluan teille myös jakaa tätä reseptiä. 


Huom! Tämä ei ole vegaaninen, eikä ole gluteeniton!


Silkien tofupihvi

Ainekset 

1pkt  Pehmeä Jalotofu

2-3dl/(silmiin näkien samanverran kuin tofu) Panko

1 Kananmuna 

Pakastevihannes (paprika -maissi -herne)

Suola ja valkopippuri ripaus 



1. Poistetaan vettä tofusta. Kääri tofua talouspaperilla kahteen kerrokseen ja lämmitä mikrossa 1-1,5 min/500W. Jos jää tekemättä tätä vaihetta, taikinasta tulee vetinen.



2. Sekoita kulhossa hyvin tofu ja kaikki muut ainekset.


3. Kuumenna paistinpannu ja paista taikina öljyssä. Minä otin kulhosta ruokalusikallisen ja nostin paistinpannulle.


4. Valmis kun paistettu molemmat puolet.


Tarjoa riisin kanssa ja nauti!😋


Minä käytin kastikkeena Ponzua, eli sitruunainen soijakastike. Tietysti pelkästään soijakastike sopii hyvin, poikani söi ketsupilla.


Tämä pihvin koostumus on niin kuin tyyny, tosi pehmeää ja maukasta. Tofu on hyvä proteiinin lähde. Suosittelen kovasti kokeilla tätä reseptiä!


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit