Mustikkapiirakkka

 Suomessa asuessa leivon useampaan kertaan kuin Japanissa. Tänään leivoin mustikkapiirakan, kun pakasteessa oli paljon mustikoita. 🫐


Olen yllättynyt siitä, että suomalaisten leivonnaisten reseptit ovat todella yksinkertaiset ja ne ovat todella hyviä. Yllätti myös, että yleensä reseptissä käytetään "dl". Japanissa ei käytetä paitsi tieteen tunnilla. 😅 Japanissa käytetään millilitraa tai cc. Olen jo tottunut desilitraan, mutta alussa minun piti aina miettiä, että onko 1 desilitra 100 ml. 😅 


Tällä kertaa käytin pakastemurotaikinaa, mutta yleensä teen itse taikinaa myös. 



Pojat ja mies tykkäsivät kuten aina. ☺️ Todella helppo ja nopea, ja maukasta. Painetaan Murotaikinaa piirakan vuokaan. 400g pakastemustikoita sekoitetaan 1 desin sokerin ja1 ruokalusikallisen perunajauhon keskenään kulhossa. Kaadetaan taikinan päälle ja sitten vaan 200 asteen uuniin. Noin puolessa tunnissa valmistuu. Tämä on koko perheen suosikki piirakka. 🥰


Poikani oli ihan mustikassa 😁😅



Melkein kokonaan mustikkapiirakasta hävisi yhtäkkiä. 😁 Poikien vaatteelle myös tipahti mustikoita, mutta pesin heti käsin ja kaadoin päälle kuumaa vettä siihen kohtaan, nii ei jäänyt jälkeäkään. Sain tämän kuuma vesi taktiikkaa mustikan värin poistamiseen joskus miehen äidiltä. Tämä oli tosi hyvä vinkki, kiitos äidille vinkistä. 🥰


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!

Kommentit

  1. Varmasti herkullista, kun pikkuinen kin näyttää nauttivan kovasti 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan minun pitää tehdä tuplan annoksen, silloin kun pojat kasvavat isoiksi. 😄

      Poista
  2. Helpolla herkullista 😋

    VastaaPoista
  3. Mustikka piirakka on hyvää varsinkin vanilija jäätelön kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä 😍 täällä kertaa söimme vaniljakastikkeen kanssa. 😋

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit