Miksi japanilaiset tykkäävät Muumeista?

 Eiliseen postaukseen tuli hyvä kysymys, että miksi Japanissa Muumit ovat suosittuja?


Melkein kaikki japanilaiset tietävät Muumeista ja monet haluavat matkustaa Suomeen juuri Muumien takia. Japanissa myydään paljon Muumikamoja ja sen lisäksi Japanissa avattiin ensimmäinen Suomen ulkopuolinen Muumimaailma vuonna 2019. Se sijaitsee minun kotikaupunkia lähellä. Olen käynyt pari kertaa siellä ja joka kerta oli paljon porukkaa. 


Japanin Muumimaailman Muumitalo. 

Muumien tarinat vetävät jotenkin japanilaisia. Yksi syy on se, että Muumi rakastaa luontoa, perhettä ja ystäviä, ja niiden lisäksi tarinoissa on myös rohkeutta ja uteliaisuutta, mitkä kaikki ovat olleet japanilaisten geeneissä, mutta jotenkin monet tuntevat unohtaneensa nykyaikana. Monessa tarinassa on jotain opittavaa Muumeilta ja voi olla, että juuri se on  mitä japanilaiset kaipaavat nykyaikana. 


Toinen syy on Muumien ulkonäkö. Muumi on yksinkertainen näköinen, mutta on rakastettava pyöreä pallon muotoinen hahmo. Se on söpö. Japani on tehnyt Muumeista animaatiota ja siitä ihmiset tykkäsivät. Muumi on ollut tuttu hahmo jo pitkään aikaan, mutta yli kymmenen vuotta sitten Muumin markkinointiin tuli muutos. Muumi oli aiemmin lapsille suunnattu animaatio/sarjakuva Japanissa, mutta silloin aloitettiin markkinoimaan Tove Janssonin alkuperäisiä muumeja Japanissa. Se on enemmän aikuisille suunnattu. Se ei ole enää pelkästään lasten animaatio, Muumeista on tullut myös "taidetta". Tämä on iso syy, että miksi Japanissa viime aikoina Muumi on enemmän suosittu. 

Japanin muumimaailmassa otettu kuva 


Nykyaikana eri ikäiset japanilaiset tykkäävät Muumeista. Minäkin tykkään paljon, ja suosikki hahmoni ovat Pikku Myy ja Mörkö. 🥰 Minua yllätti, kun vasta tulin Suomeen, että jotkut muut ulkomaalaiset kaverit eivät tienneet Muumeista ollenkaan. Koska Japanissa on todella suosittu, kuvittelin, että Muumi olisi tuttu koko maailmassa. 😅


Minua harmitti, kun Kuopiossa ollut Euroopan ainoa muumikahvila lopetti toimintansa. Olisi kiva, jos joskus tulee takaisin. 🥺


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit