Arkiruoka japanilaistyyliin

Tänään kirjoitan meidän ihan tavallisesta arkipäivän ruuasta. Yleensä kun kirjoitan minun tekemästä ruoasta, yritän näyttää ruokaa kauniilta ja hyvältä, mutta tänään on "todellinen" meidän arki ruokapöytä. 😅


Vuorottelen ruoanlaittoa kotona miehen kanssa. Silloin kun on minun vuoro, laitan yleensä japanilaistyylisiä ruokia... Tai ei ihan japanilaisia ollut tänään, kun tein munakasta ja kimchia. Kuitenkin näitä myös syödään yleisesti Japanissa. Tämän päivän menu oli munakoiso ja kananjauhelihakastike japanilaistyylillä, munakas, kimchi, riisi ja miso-keitto.



Olisi kiva jos katan lautasia kauniisti, mutta arkipäivänä en jaksa. 😅 Kuitenkin on aina mielessä, että pitäisi olla vähintään 10 raaka-ainetta yhteensä ateriassa. Ei kuitenkaan joka kerta onnistu sitä. Tänään oli ruoissa kananmuna, paprika, tomaatti, munakoiso, kananjauheliha, kiinankaali, riisi, kaura, wakame, ja sipuli... Eli sain laitettua 10 raaka-ainetta. 🤗 Sen lisäksi on kiva olla aina ateriassa erilaisia värejä, esimerkiksi punaista, keltaista ja vihreää. Silloin ateria näyttää paremmalta. 


Viime aikoina laitamme riisin sekaan kauraa, koska se on terveellisempi tapa syödä, kun saa enemmän kuituja. Tuli mieleen, että pitäisi tehdä salaattia myöskin, mutten jaksanut nii jäi tekemättä. 😅 


Teen yleensä paljon ruokaa ja ylijäämät ovat seuraavan päivän eväät. Ennen kuin lapsi syntyi, tein vielä erikseen eväitä, mutta en enää kerkeä enkä jaksa. 😅


Mitä sinä teet/syöt arkipäivänä? Oliko minun arkiruoka erikoinen verrattuna suomalaisten? 🤔


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!

Kommentit

  1. Hei, tosi mielenkiintoista. Koskeeko tuo kymmenen raaka-ainetta myös esim. aamupalaa? Ja mitä yleensä on aamulla? Löysin blogisi juuri enkä ole vielä kovin kauas taaksepäin lukenut mutta kiva kun kirjoitat,
    Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentista ❤️
      Ei koske aamupalaa ainakaan minun säännöissä. Silloin kun olen töissä aamuvuorossa, työ alkaa klo6 nii en jaksa tehdä niin aikaisin kunnon aamupalaa. 😅Yleensä syön jogurttia, mutta kun teen japanilaistyylistä aamupalaa, teen paistettua munaa, nakkia, riisiä ja miso-keittoa. Niiden lisäksi jos on, nattō, eli fermentoitunut sopijapavut. ☺️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit