Miksi japanilaiset asuvat pienessä asunnossa?

Oletko nähnyt japanilaiset asuvan todella pienissä asunnoissa? Se on kyllä totta, varsinkin jos asuu Tokiossa. 



Kun menin Japaniin pitkästä aikaa viime syksyllä, huomasin, että siellä talot ovat rakennettu vieri viereen. Tuntui silleen, että kaikki naapurit voisivat kuunnella, mistä me puhumme kotona. 😂 Tiet ovat kapeita ja isot kaupungit ovat täynnä ihmisiä.


Miksi japanilaiset asuvat pienessä, ahtaassa tilassa?


Nopeasti tuli mieleen 3 syytä. (Huom! Tämä ei perustu mihinkään, vain minun mielipiteeni.)


1. Liikaa ihmisiä, vaikka ei ole iso maa

Japanin pinta-ala on noin 378,000 km2. Tämä on melkein sama kokoinen kuin Suomi. Suomen pinta-ala on noin 340,000 km2. Vaikka on sama kokoinen maa, Japanissa asuu noin 26 kertaa enemmän ihmisiä, eli Suomen väkiluku on 5 miljoonaa, Japanin on 130 miljoonaa.


2. Suuri osa Japanin pinta-alasta on asuinkelvotonta 

Varmaan melkein kaikki tietävät, että Japanissa on paljon maanjäristyksiä. Se tarkoittaa, että Japanissa on paljon vuoria. Tämän takia Japanin asuttava ala on noin 30% koko alasta. Maan pinta-ala on melkein saman kokoinen kuin Suomi, mutta asuttava alue on todennäköisesti paljon pienempi. (Minä itse en löytänyt tietoa Suomen asuinkelvottomasta pinta-alasta.)

Tokion kaltainen suurkaupungin tontti on todella kallis ison väkiluvun takia. Japanissa Yksin asuvien asunnon keskikoko on noin 8-13m2. (5-8 畳, eli Tatami-mattoa)


tiesitkö?
Japanissa asunnon pinta-alalle käytetään Japanin oma yksikkö "畳", eli "Jou". Tämä 畳 kirjoitusmerkki tarkoittaa Tatami-mattoa. Eli 1畳 on 1 tatami-maton kokoinen. (Noin 1.8m2)



3. Rakennuksen hinta on noussut 

Nykyaikana rakennukseen tarvittavien tavaroiden hinta on noussut ja sekin yksi syy miksi talot ovat pienet. 



Suomessa myös varsinkin pääkaupunkiseudulla talot ovat aika kalliita. Kuitenkin Suomessa on paljon tontteja, joissa voidaan rakentaa taloja ja mökkejä. Japanissa myös maaseudulta löytyy halpoja ja isoja taloja, mutta sijainti on todella epäkäytännöllinen.


Asutko sinä isossa talossa? Haluatko asua joskus Tokiossa?😁


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 

Jos sinulla on jotain aihetta, mistä haluat lukea, (vaikka Japanista), jätä vaan kommentti 🥰 🙏 
Minä kirjoitan mielellään siitä aiheesta 🤗

Arigato matane!

Kommentit

  1. Totta, täällä Suomessa aikalailla asutetaan koko maata. Kaupunkeihin pakkautuu enemmän väkeä myös mutta koska väkimäärä on aika pieni, ei ole yhtä ahdasta.

    Asuin opiskeluaikana soluasunnossa, jossa oma huoneeni oli 11 neliötä eli näköjään aika keskimääräinen! Toki sen lisäksi oli vielä yhteinen keittiö ja kylpyhuone, olisi ollut kyllä ahdasta mahduttaa nekin samaan 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä monessa Japanin asunnossa oma keittiö ja kylpyhuone huoneen lisäksi, mutta ne ovat todella, todella ahtaita. 😅 Esimerkiksi mieheni asui Japanissa semmoisessa huoneessa, jossa on oma keittiö ja kylpyhuone, mutta sitten huoneeseen mahtui juuri ja juuri sänky ja pieni pöytä. 😂

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit