Avokadoa sashimin tapaan

Japanissa on yleistä nautiskella alkoholijuomasta päivittäisen illallisen kanssa. Ei tietenkään juoda paljon, vain 1-2 lasillista. Juoman kanssa yleensä syödään sakanaa/otsumamia, eli suomeksi naposteltavaa, esimerkiksi edamamea, kimchia, sashimia, japanilaistyylin perunasalaattia, juustoa, munakasta...jne. Minun isä myös usein nautiskelee ja syö jotain pientä otsumamia aina juomien kanssa. 


Tänään söin kotona avokadoa ja tuli sellainen muisto mieleen, että isäni syö välillä avokadoa soijakastikkeella, jossa on pieni määrä wasabia. Eli samalla tavalla kuin sashimi. Tämä on todella yleinen tapa syödä avokadoa Japanissa. Makua voi kuvitella helposti, jos olet käynyt sushi-ravintolassa, koska siellä on yleensä avokado-sushia.



Valmistus on helppo. Syöntikypsää avokadoa leikataan ohueksi suikaleiksi ja sitä dipataan wasabi-soijakastikkeeseen. Todella simppeli, mutta on hyvä. Tämä on ehkä suomalaisille erikoinen tapa syödä avokadoa, mutta vaikka jos haluat pientä "otsumamia" juoman kanssa, voisit kokeilla. 


Mieheni kokeili tänään ekaa kertaa, ja hänen mielestä oli hyvä. Suomessa yleensä juomien kanssa tarjotaan naposteltavaksi pähkinöitä, juustoa, tai jotain sellaista, mutta avokado myös voi olla hyvä naposteltavaksi. ☺️



Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 

Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 


Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit