Isänpäivä kesäkuussa

 Tänään 16.6. on Japanissa isänpäivä. Minä itse en muista onnitella minun isää Japanin isänpäivänä, koska Suomessa ei tietenkään missään mainita isänpäivästä tähän aikaan. 😅 Miksi Japanissa juhlitaan kesäkuussa, ja Suomessa marraskuussa?



Isänpäivä tuli Japaniin Yhdysvalloista 1950 luvulla, mutta juhla vakiintui 1980 luvulla. Yhdysvalloissa isänpäivä on perustettu 1900 luvun alussa. Eräs nainen, jolla ei ollut äitiä, hän meni pyytämään kirkosta perustamaan isänpäivää, koska hän kunnioitti ja rakasti kovasti isäänsä, joka kasvatti häntä yksin. Hänen isän syntymäpäivä oli kesäkuussa, sen takia isänpäivä on kesäkuussa. Sitten kun isänsä kuoli, hän vihki valkoisen ruuusun haudan eteen, niin isänpäivän virallinen lahja on ruusu. Kuitenkin Japanissa on aika harvinaista antaa ruusua isälle. Yleisimmät lahjat ovat esimerkiksi sakea, hyviä ruokia, vaatteita, kangas nenäliinoja, ja solmiot. 


Suomeen isänpäivä tuli 1960 luvulla, mutta tapa vakiintui 1970 luvulla. Suomessa isänpäivänä valikoitu marraskuussa siksi, että Ruotsissa vietetään marraskuussa. Ilmeisesti pohjoismaissa vietetään isänpäivää marraskuussa ja monissa muissa maissa kesäkuussa. 


Mielenkiintoista on se, että on paljon muita maita, joissa vietetään isänpäivää ihan eri päivämäärä. Esimerkiksi  Saksassa juhlitaan helatorstaina, Espanjassa 19. Maaliskuuta. Etelä-Koreassa ei ole olemassa isänpäivä eikä ole äitienpäivä, koska siellä on "vanhempien päivä", eli juhlitaan molempia samana päivänä.


Joka vuosi en ole muistanut onnitella isääni Japanin isänpäivänä, mutta onneksi satunnaisesti muistin tämän vuoden isänpäivää miettiessä mistä minä kirjoitan blogitekstissä. 😅 Eli minä onnittelen yleensä isää Suomen isänpäivänä. Yritän muistaa ensi vuonna myös onnitella Japanin ajankohdassa isää.


(Haluatko tietää Japanin äitienpäivästä?⇨MIKSI JAPANISSA ÄIDEILLE ANNETAAN NEILIKOITA ÄITIENPÄIVÄNÄ?)


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 

Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 


Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit