Apua! Onko tätä saatavilla Suomessa?

Japanissa umeshu on yleinen alkoholijuoma. Ume on japaninaprikoosi ja shu on alkoholi. Eli se on japaninaprikoosilla maustettu japanilainen viina eli Shochu.


Monet japanilaiset tekevät itse umeshua kotona. Koska se on makea likööri tyylinen juoma, sekä naiset että miehet tykkäävät umeshusta. Myös sanotaan, että se toimii flunssan oireisiin, erityisesti kurkkukipuun. Se toimii väsymykseen ja auttaa suoliston toimintaa, koska japaninaprikoosissa on sitruunahappoa. Tässä haluan huomioida, että umeshu on maustettu viina. Japanissa on kielletty tislata/tuottaa vahvaa alkoholia itse kotona.


Niin, tuli mieleen, että haluaisin tehdä umeshua kotona. Mutta reseptissä lukee "氷砂糖", eli suoraan käännettyä "jääpala sokeri". Se on tällaisen näköinen.



Tässä kuvassa on just tekemässä umeshua. Eli nämä valkoiset kivien näköiset palat ovat ne sokerit. Tälleen laitetaan japaninaprikoosia ja sokeria kerroksittain ja kaadetaan tähän shochua. Sitten odotetaan 3kk-1v. Sen jälkeen umeshu on valmis nautiskeltavaksi. 


Mutta onko saatavilla Suomessa tämmöstä sokeria? En ole koskaan nähnyt tällaista kaupassa. Itse googlasin maustetun viinan reseptejä, mutta ei ilmeisesti käytetä tälläistä sokeria Suomessa viinan maustamisessa?🤔

Olen lukenut, että voisi hankkia aasialaisesta kaupasta, mutta eikö ole saatavilla suomalaisesta kaupasta?


Jos joku tietää tästä, voisiko jättää kommenttia?🙏



Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 

Arigato matane!



Kommentit

  1. Voisiko käyttää palasokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentista. ❤️ Ilmeisesti palasokeri sulaa helpommin ja nopeammin, nii se ei sovi hyvin umeshun tekoon 🤔

      Poista
  2. Voisi löytyä hakusanalla kandisokeri tai rintasokeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Googlasin kandisokeri sanalla ja näyttää sopivalta umeshulle. 😄 Kokeilen tällä! Kiitos hyvästä vinkistä 🥰🙏❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit