Karppi kääretorttu lastenpäivän kunniaksi

5.5. on Japanissa こどもの日(kodomo no hi) eli lastenpäivä ja se on yleinen vapaapäivä.

Lastenpäivää juhlitaan liputtamalla karppilippua, eli koinoboria tai laittamalla esille Gogatsu-ningyouta, ja syömällä herkkuja. Syödään yleensä mochia, chimakia, eli maustettua tahmariisiä, ja bambuversoa. 

Tässä tekstissä myös kirjoitin pikkasen lastenpäivästä. Ja siellä on myös Gogatsu-ningyoun kuva.

 
Meillä ei ole koristeita, nii me tehtiin karppilipun sijaan karpin muotoisen kääretortun. 🎏




Koinobori, eli karppilippu



Tämä torttu ei ole mitään vaikea tehdä, leivo vaan kääretorttu ja peitä sen pintä kuohukermalla. Koristele vaikka kiivillä, banaanilla tai mansikoilla suomun näköiseksi ja silmän paikkaan keksi. 

Mikä hyvä sattuma, kaupassa vesimeloni oli tarjouksessa. Oli pakko ostaa sen lastenpäivän kunniaksi, koska 4v poikani tykkää kovasti vesimelonista. 🍉♡ Hän ei tykkää paljon kakuista, nii ei syönyt paljon torttuja, vaikka me tehtiin melkein häntä varten sitä. 😅 


Tehtiin myös Chirashi-sushia. 


Chirashi-sushi on sellainen sushi, jota tarjotaan isolla lautasella kauniisti koristeltuna. Minä koristelin tällä kerralla ohueksi suikaloitut munakkaalla, suolalla mausetuilla kurkulla, katkaravuilla, majoneesi-tonnikalalla, kukan muotoiseksi leikatuilla porkkanoilla, suikaloitulla merilevalla ja kylmäsavulohilla. 

En ollut tyytyväinen tähän chirashi-sushiin, kun lohi ja porkkana ovat molemmat saman väriset, nii ei tullut ihan kaunis sushi. Olisi pitänyt laittaa enemmän vihreää, vaikka sokeriherneellä. Mutta maku oli ihan jees. 😋


Hyvää lastenpäivää kaikille!


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit