Miksi japanilaiset poseeraavat oudosti kuvissa?

 Oletko nähnyt koskaan, että japanilaiset näyttävät "V- merkkiä"/"rauhan merkkiä" kahdella sormella kuvassa? Monet japanilaiset poseeraavat silleen, ja minäkin lapsuuden aikana tein samaa, koska muut tekevät silleen, nii en epäillyt ollenkaan, että se on epätavallinen poseraus muissa maissa. Mutta huomasin, että se on pelkästään Japanissa, kun menin eka kertaa ulkomaille, eli Meksikoon.

Eräs japanilainen näyttää rauhan merkkiä kuvassa
 

Mutta miksi japanilaiset näyttävät rauhan merkkiä?

Rauhan merkki on ilmestynyt Euroopassa toisen maailmansodan aikana... Tai silloin ei ollut vielä rauhan, se oli "Voiton" merkki liittolaisten voitettua natsit.


Sitten kun alkoi Vietnamin sota 1960 luvulla, ihmiset toivoivat rauhaa ja osoittivat poliisille V-merkkiä rauhan merkkinä. Eli siitä alkoi kutsumaan V-merkkiä rauhan merkiksi. 


Mutta miksi se on levinnyt koko Japaniin?


Tähän historiaan kuuluu yksi japanilainen näyttelijä, joka oli kameran mainoksessa. Hänen nimi on Jun Inoue. Hän lähti Amerikkaan kuvaamaan uuden kameran mainoksen 1970 luvulla. Silloin Amerikassa oli menossa just Vietnamin sodan anti-sota kansanliike, jossa ihmiset näyttivät rauhan merkkiä. Niin monet sanoivat Junille "Jun, tuo on rauhan merkki!" Sitten kun alkoi mainoksen kuvaaminen, hän improvisoi rauhan merkkiä. 


Niin, se oli vain hänen improvisointi, ei ollut käsikirjoituksessa, mutta sitten kun Jun tuli takaisin Japaniin, hän yllättyi. Koska se kuva, jossa hän poseeraa rauhan merkkiä, oli valittu uuteen mainokseen.


Koska se kameran mainos oli hyvä ja jäi ihmisten mieleen, japanilaiset alkoivat käyttämään rauhan merkkiä kuvia ottaessa. Japanilaiset käyttivät myös siksi, että se ei ollut enää voiton merkki, se on rauhan merkki.

En voi laittaa sitä mainoskuvaa tekijänoikeuksen takia, mutta alla olevasta linkistä pääset katsomaan minkälainen mainoskuva oli. ↓↓

https://www3.nhk.or.jp/news/html/20240320/k10014391921000.html


Se kuva on melkein sivun keskiosassa. Jun poseeraa rauhan merkkiä näyttämällä Konican mainoksessa.


Kun minä tajusin, että se ei ole normaali poseraus maailmassa, lopetin poseerata silleen. 😅  Nykyaikana nuoret keksivät rauhan merkistä erilaisia versioita. Voit huomata minkälainen on japanilaisten nuorten trendi poseraus, kun näet japanilaisten kuvia. 😁


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 

Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 


Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit