Vesimeloni suolalla?
Kaupassa näyttää olevan vesimelonia kohtuullisella hinnalla. 🍉 Kesä on alkamassa. Japanissa myös vesimeloni on kesän hedelmä. (Tai Suomessa kasvitieteellisessä vesimeloni on marja, toisaalta Japanissa se on vihannes, mutta tässä tekstissä kutsun hedelmäksi.)
Monet japanilaiset vesimelonia syödessä käyttävät ripaus suolaa. Kun kieli tuntuu kahta makua samaan aikaan, toinen maku suosii toista. Kun suolaisuus ja makeus molemmat ovat kielessä, makeutta tuntuu enemmän. Sen takia kun syödään vesimelonia suolalla, tuntuu enemmän makealta. Tärkeää on se, ettei laiteta liikaa suolaa. Ihan ripaus liittää.
Japanissa meren rannalla syödään vesimelonia. スイカ割り(suika wari) eli "vesimelonin halkaisu" leikki on tuttu meren rannan pelinä, eli pelaaja, joka yrittää halkaista vesimelonia vaikka isolla kepillä, peittää silmät kiinni, ja muut antavat ohjeita, missä vesimeloni on. Minä itse en koskaan pelannyt sitä, mutta voin kuvitella, että vesimeloni maistuu hyvältä meren rannalla, jolla mereltä suoraan suolainen tuuli tuulee.
Oletko sinä koskaan syönyt vesimelonia suolalla? Haluatko kokeilla?
Kiitos kun luit loppuun asti ❤️
Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰
Arigato matane!



Hei! Tuntuu aivan hullulta, että vesimelonia syödään ripauksella suolaa! Kyllä mun pitää kai kokeilla.
VastaaPoistaKuulemma eteläamerikassa jotkut käyttävät chili jauhetta myös vesimelonin päälle 😳!
PoistaTäytyy kokeilla joskus! 😱
VastaaPoistaToivottavasti tykkäät 😁🍉
PoistaMekin ostimme vesimelonin, jota käytin salaattiin. Jääkaapissa on vielä pieni pala melonia jäljellä, pitäisiköhän kokeilla suolan kanssa🤔Hunajameloni on hyvää kinkun kanssa. Oletko sitä maistanut?
VastaaPoistaJoo suosittelen. kyllä! Tykkään syödä melonia prosciutto kinkun kanssa🥰❤️
Poista