Japanilaiset maustetut kasvikset

Kun sää alkoi lämpimään, tekee mieli tehdä tätä kasvisruokaa. Japanissa kuumana kesänä äitini teki tätä. Minun äiti on hyvä ruoanlaitossa. Hän ei ole ammattilainen kokki, mutta joka päivä äiti teki hyviä ja erilaisia ruokia minulle. Minulla on paljon suosikkeja äidin ruokia, ja tämä on yksi niistä. Etikan maussa tuntuu soijakastikkeen suolaisuutta, mutta on myös hunajan makeutta. Paistetut kasvikset ovat mehukkaita ja voit tuntea kasvisten omaa makeutta myös. Äiti tarjoili tätä aina kylmänä. Vaikka Japanin kamalan kuuma kesä aiheuttaa ruokahaluttomuutta, tätä jaksoin syödä.




Äidin maailman helpoin kastike kasviksille

Ainekset 

Soijakastike

Hunaja

Etikka (valkoviini -/omena-/ riisietikka)


Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi ja lisää siihen pannulla rasvassa vasta paistetut kasvikset, vaikka kesäkurpitsa, munakoiso, paprika, jne...


Kaikki ainekset tulevat samassa suhteessa. Tänään minä käytin kaikki ainekset 2rkl verran. Toki jos tykkäät enemmän etikan mausta, voit lisätä etikkaa, tai jos tykkäät enemmän makeasta, lisää enemmän hunaja.



 Minä joskus laitan vaikka sian-/kananlihaa kasvisten kanssa kastikkeeseen. Silloin maustan lihaa etukäteen pikkasen suolalla ja pippurilla, sitten kuorrutan pienen määrän vehnäjauholla.  On hyvä lisätä kasvikset kuumana kastikkeeseen, koska sillä kastikkeen maku imee paremmin. Mutta tarjoile mieluummin kylmänä. 

Tämä toki sopii myös grillikasviksiin. 🥰


Minun äiti teki tätä usein munakoisolla ja grillipaprikalla. 😋 Minä tarjoilen yleensä riisin kaveriksi, mutta on hyvä myös käyttää spagetin kastikkeena. Silloin sekoita spagetti kasvisten kanssa. Tarjoile kylmänä.



Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 

Jos tykkäsit tästä blogista, jaa muille ja jätä kommentti 🥰 


Arigato matane!

Kommentit

  1. Tämähän olisi helppo ja nopea resepti, pitääpä kokeilla kasvisten kaverina! 🤗

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää tehdä mökillä lisukkeeksi 😋

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit