Golden week Japanissa

 Japanissa 29.4.-5.5. on Golden week, eli pitkä loma viikko. Golden weekin viikossa on 4 kansallista vapaapäivää. Showa aikakauden päivä, Japanin perustuslaki päivä, vihreä päivä, ja lasten päivä. 


29.4. Showa aikakauden päivä

Japaninssa aikakausi uudistuu, kun uusi Japanin keisari nousee valtaistuimelle. Tällä hetkellä on "Reiwa", sitä ennen oli "Heisei" ja ennen Heisei oli "Showa". Showa aikakausi oli 25.12.1926-7.1.1989. 

29.4. on Showa keisarin syntymäpäivä. Showa aikakauden aikana se päivä oli keisarin syntymäpäivänä kansallinen vapaapäivä, mutta kun aikakausi siirtyi Showasta Heiseihin, olisi pitänyt tulla arkipäiväksi, koska se päivä ei ole enää keisarin syntymäpäivä. (Heisei keisarin syntymäpäivä oli 23.12.) Mutta Showa aikakausi oli sen verran jatkunut pitkään, nii kansalliset ovat tottuneet Golden weekiin, hallinto päätti, että jätetään kansallinen vapaapäivänä. Kuitenkaan ei saanut kutsua enää "keisarin syntymäpäiväksi" sen takia hallinto nimesi "vihreäksi päiväksi", koska Showa keisari rakasti luontoa.


Mutta vuonna 2007, hallitus nimesi uudestaan, eli "Showa aikakauden päiväksi". Koska halusi jättää "Showa" sanan. Ja siirtyi vihreä päivä 4.5.


3.5. Japanin perustuslaki päivä

Japanin perustuslaki  tuli voimaan 3.5.1947. 


4.5. Vihreä päivä

Kirjoitin jo ylempänä.


5.5. Lasten päivä

Lasten päivänä juhlitaan, että kaikki lapset ovat kasvaneet terveenä ja onnellisena, ja toivotaan samaan jatkuvan tulevaisuudessakin. Ennen vanhaan, tämä päivä oli poikien päivä, mutta nykyaikana juhlitaan sekä poikia että tyttöjä, eli kaikkia lapsia. Kuitenkin perinne jäi nykyaikaan. Kun poika syntyy, poikavauva saa lahjana Koinobori 🎏 tai Gogatsu-ningyou ja näitä laitetaan esille.


Gogatsu-ningyou 


Tänä vuonna 5.5. on sunnuntai, nii se lastenpäivän vapaapäivä siirtyy 6.5. eli jos käytetään vuosilomia 30.4.-2.5, on mahdollista pitää 10 päivän pitkä loma viikkoa. Voi olla, että ensi viikolla vaikka Helsingin seudulla voi nähdä enemmän japanilaisia 😁 Koska monelle japanilaisille on hankalaa saada noin pitkää loma viikkoa, monet lähtevät reissuun. Melkein kaikki turisti paikat ovat ihan täynnä ihmisiä.


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 

Jos tykkäsit tästä blogista, suosittele muillekin ja jätä kommentti 🥰 


Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit