Suomen saunakulttuuri lievittää koti-ikävää

Olen asunut Meksikossa opiskelijan aikana. Siinä 7 kuukauden aikana minä en käynyt kylvyssä, koska Meksikon asunnossa ei ollut kylpyammetta. Minä olin kaivannut kovasti käydä kylvyssä ja kun vihdoinkin pääsin kylpemään Japanissa, laitoin silmät kiinni, hengitin syvään ja tuntui olevani vihdoinkin"kotona". 


Huomasin jossain vaiheessa, että en ole paljon kaivannut kylpyä Suomessa. Koska Suomessa on sauna. Vaikka kylpeminen ja saunominen ei ole täysin samaa juttua, niillä on yhdisteitä. Esimerkiksi japanilaiset ja suomalaiset molemmat voivat olla enemmän avoimet julkisessa kylvyssä/saunassa, koska kaikki ovat alastomattomana ja jaetaan samoja tunteita nautiskelemalla kylpemisestä/saunomisesta, vaikka kaikki ovat tuntemattomia. 

Meidän saunasta löytyy sauna tuoksut ja saunahunajat 


Saunomisen jälkeen monet nautiskelevat ulkotiloissa viileästä ilmasta kylmää juomaa kädessä. Japanilaiset myöskin tekevät samaa kylvyn jälkeen. Se hetki, milloin voidaan unohtaa kiireistä arkea ja vapauttaa stressiä, vaikea selittää sanoilla kuinka ihana se on.


Japanilaisessa asunnossa ei ole omia saunoja, nii melkein pakko käydä julkisessa saunassa. Kuitenkin viime aikoina Japanissa sauna on todella suosittu. Tokiossa on yli 500 julkista saunaa. Monet käyvät monta kertaa viikossa ja suomalainen "löyly" sana myös on tullut tutuksi monelle japanilaisille. 


Kun olin Japanissa, kävin melkein joka päivä kylvyssä. Suomessa käyn saunassa vain kerran viikossa, mutta se hetki on aivan ihanaa ja en voi olla käymättä. Kun hengitän syvään ja nautiskelen löylystä, tuntuu olevani "kotona" ja saan nukuttua myös hyvin sinä yönä. ❤️



Kiitos kun luit loppuun asti ❤️

Jos tykkäsit tästä blogista, suosittele muillekin ja jätä kommentti 🥰 


Arigato matane!

Kommentit

Suositut tekstit