Japanilainen curry

Japanissa yksi suosituimmista kotiruuista on curry. Suomesta löytyy paljon nepalilaisia/intialaisia curry ravintoloita, mutta japanilainen curryn maku ei ole vielä saman verran tuttu Suomessa. Silti viime aikoina suomalaisesta ruokakaupasta myös on saatavilla japanilaisia curry maustekuutioita. 

Ostin tämän Japanista, mutta suomalaisesta kaupoista löytyy samankaltaisia currya, kuten GOLDEN CURRYn nimisen.


Mutta miksi Japanissa curry on suosituin kotiruoka?

1800 luvulla curry jauhe tuli Japaniin Iso Britanniasta, ja samana aikana Japani salli lihan syömisen, siksi curry kiinnosti japanilaisia enemmän. 

Curryssa on 5 perusmakua, eli makea, hapan, suolainen, karvas ja umami. Japanilaisilla on herkkusuu ja curry, joka sisältää kaikki perusmaut, on ollut japanilaisille todella herkullista ruokaa.


Vanhaan aikaan Japanin hallinto suositteli syömään currya, koska currylla on hyvä ravintoarvo. Curry sisältää lihaa/kalaa, vihannekset ja riisi yhdessä lautasessa. Sen lisäksi curry jauhe säilyy hyvin pitkään, nii curry tarjottu merivoimille perjantaisin, ja se perinne jatkuu yhä Japanin meripuolustusvoimissa. 


Curryn resepti on helppo ja myös helppo muokata. Sekin on yksi syy miksi Japanissa syödään paljon currya. Japanilaisen curryn maku sopii melkein kaikille vihanneksille ja lihalle/kalalle, niin voi laittaa ihan mitä vaan aineksia. Mutta yleisimmät ainekset ovat liha, peruna, porkkana ja sipuli.


Tänään minä en jaksanut miettiä mitä teen päivälliseksi. Kurkistin ruokakaappia ja huomasin olevan vielä se curry, minkä ostin Japanissa käydessä. Jääkaapista löytyy peruna, porkkana, sipuli, munakoiso, tomaatti, pinaatti, kanan jauheliha... no onhan riittävästi ainekset. Sitten ryhdyin tekemään currya. 


Japanilainen curry (10-12annosta)

Ainekset 

Liha/kala
Vihannekset(esim. Peruna, porkkana ja sipuli)
Curry maustekuutiot(koko paketti)
Vettä


1. Paista liha/kala syvässä kattilassa rasvassa.
2. Lisää siihen kaikki kasvikset ja paista hetken aikaa. 
3. Lisää vesi ohjeen mukaan, jota lukee curryn paketissa. (Tämän curryn paketissa luki 1.4L/koko paketti.) 

Tällä kertaa munakoiso ja tomaatti myös pääsivät kaveriksi 


Tässä vaiheessa minä lisäsin ketsuppia, loraus japanilainen kastiketta ja soijakastiketta. Mutta tämä ei välttämättä tarvita. Tämä on minun tapa tehdä currya. Ilman näitä myös tulee hyvä curry.


4. Keitä kunnes kaikki ainekset kypsyvät.

5. Poista levyltä kattila ja lisää curry maustekuutiot. Sekoita hyvin kunnes kaikki kuutiot sulavat kokonaan.

Maustekuutiot ovat yleensä tämmöisessä paketissa.


6. Lämmitä vielä hiljalleen.
7. Valmis! Tarjota riisin kanssa.



Tämä on herkullista ja minun koko perheen suosikki ruoka 😋


Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, suosittele muillekin ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!


Kommentit

Suositut tekstit