Suomessa on mielenkiintoisia perinteitä😳

Minun äiti on tehnyt aina sesonkiruokia ja -hommia, kuten esimerkiksi uutena vuotena, lasten päivänä, joulupäivänä jne... Mutta lapsuuden aikana on vaikeaa huomata kuinka ihana juttu se on. 


Nyt aikuisena ja äitinä minäkin teen sesonki aterioita ja hommia, vaikka asun Suomessa. Koska tiedän, että on tärkeää nautiskella vuodenajasta ja tietää perinteisiä tapoja. Nuorena en kuvitellut ollenkaan hoitavani sellaisia juttuja, mutta kun kerran olen aloittanut, huomasin, että sesonki hommien hoitaminen antaa jotenkin rauhallista tunnelmaa ja tuo arkeen jotain pientä iloa. ❤️ 



Kun vasta tulin Suomeen, parin ekan vuoden aikana olin vain ostanut simaa ja munkkeja kaupasta. Koska Japanissa ei juhlita vappua. En edes tiennyt, että simaa voi valmistaa itse kotona ja sen ohje on todella yksinkertainen! 


Onneksi sain hoidettua tänä vuonna myöskin siman valmistuksen. Vaikka olen tehnyt melkein 7 vuotta putkeen simaa, tuli aivopieru tänä vuonna 😅 Joka vuosi olen tehnyt 4 litraa, mutta tänä vuonna tein tupla määrän vahingossa. Meillä on 5 henkeä perheessä ja kaksi niistä ovat pieniä lapsia ja yksi on kissa. Kahdelle hengelle 8 litraa on pikkasen liikaa... No mutta menisikö kuitenkin kaikki sima munkkien kanssa... 🍩 


Oletko tehnyt/aiotko tehdä simaa?

Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, suosittele muillekin ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!

Kommentit

  1. Hei, hienoa, että olet oppinut suomalaisia perinteitä. Tänä vuonna en tehnyt simaa, mutta toki aiemmin, kun lapset olivat vielä lapsia (nyt jo aikuisia kaikki), sitä tuli tehtyä joka vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista ❤️ Suomessa on paljon ihania perinteitä. Pitää jaksaa vielä vappuaattona leipoa munkkeja 😋

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit