Japanin kesä vs Suomen kesä

Vihdoinkin aurinko paistaa Suomessakin! Itse asiassa en viihdy paljon ulkona, nii tykkään talvesta enemmän 😅 Mutta kuitenkin! On kivaa ottaa auringon valoa ja tuntuu kesän tuloa pehmeässä tuulessa.


Joskus mökillä nautiskelin suomalaisesta kesästä 


Vuonna 2015 oli minun ensimmäinen kesä Suomessa. Silloinkin huomasin paljon eroja Suomen ja Japanin kesän välillä. 


Ero, mikä tulee ensin mieleen, on tottakai lämpötila. Japanissa, minun kotikaupungissa, joka sijaitsee lähellä Tokiota, kesäisin nousee 35 asteeseen yli. Sen lisäksi ilmankosteus on aika korkealla. Silloin en jaksa tehdä mitään. Vaikka meikkaan kunnolla, se voi olla turha, koska ulkona hikoilee hirveästi. Kun on niin kuuma, ei kannata olla ulkona auringon valossa, suosituksena on jäädä varjoon tai jonnekin viileään sisätilaan.


Toisaalta Suomessa ei ole liian kuumaa eikä oo niin korkeaa kosteutta. Ihanaa olla ulkona. Kaupungissa kaikki nautiskelevat auringonvalosta. Monet lähtevät järvelle uimaan.


Toinen ero on päivän pituus.☀ Japanissa päivän pituus on noin 14 tuntia vaikka kesällä. Klo19 aikaan on jo pimeää. Toisaalta Suomessa aurinko paistaa pitkään. Minusta tuntuu vielä erikoiselta, kun näen auringonvaloa klo4 aikaan jo. Ihmiset ovat enemmän aikaa yhdessä ja se on ihanaa.


Sitten vielä kolmas on jäätelö. 🍦 Japanissa syödään jäätelöä paljon vähemmän kuin Suomessa. Vuonna 2021 tehdyn tutkimuksen mukaan Japanissa kulutetaan 6,7 litraa vuodessa per henkilö, mutta Suomessa kulutetaan 13 litraa! Melkein 2 kertaa enemmän suomalaiset syövät kuin japanilaiset. 

Kyllä minua yllätti, kun kaupungissa kaikki alla jäätelökioski on ja lämmin päivänä ihmiset tekevät aika pitkää jonoa. ...ja tottakai minäkin kuulun siihen jonoon. Jostain syystä Suomen kesän ilma tekee mieli syödä jäätelöä. 😋 


Vielä yksi juttu, mitä haluan kertoa, on se, että Japanissa kesällä on paljon festivaaleja. Festivaaleilla on paljon katu ruokia ja  hienoja ilotulituksia. Sitä ehkä minä kaipaan Japanin kesästä.


No, tässä tekstissä en voinut kertoa kaikkia mitä halusin, kun tuli niin pitkä teksti. Molemmilla on hyviä puolia, mutta ehkä minä tykkään enemmän suomalaisesta kesästä. ☺️



Kiitos kun luit loppuun asti ❤️ 
Jos tykkäsit tästä blogista, suosittele muillekin ja jätä kommentti 🥰 

Arigato matane!

Kommentit

  1. Tuttu laituri kuvassa ja kivasti kirjoittelet näitä juttuja 🤗♥️. Tulkaa kesällä taas käymään mökillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kun etsin kesäistä kuvaa, tämä oli juuri sopiva kuva! Kiitos, me tullaan 🤗❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit